How to make Dum Pukht Recipe | Mutton Dam Pukht Recipe Eid Special | دم پخت بنانے کا آسان طریقہ

How to make Dum Pukht Recipe | Mutton Dam Pukht Recipe Eid Special | دم پخت بنانے کا آسان طریقہ

How to make Dum Pukht Recipe | Mutton Dam Pukht Recipe Eid Special | دم پخت بنانے کا آسان طریقہ


In the above article,I am going to show the genuine recipe of dum pukht. This is the original and traditional way to make meat in a pot on the wood fire. Dam Pukht is salty meat with very fewer ingredients which is so delicious.


dum pukht recipe,dum pukht,mutton dum pukht, how to make dum pukht, mutton dum pukht recipe in urdu,how to make dum pukht,dum pukht recipe urdu,dum pukht bakra,dum pukht recipe in urdu,easy dum pukht,mutton recipes. دم پخت بنانے کا آسان طریقہ



Mutton Dum Pukht Recipe in Urdu:-

Dum Pukht Recipe - Mutton Dam Pukht Recipe Eid Special - دم پخت بنانے کا آسان طریقہ
Dum Pukht Recipe - Mutton Dam Pukht Recipe Eid Special - دم پخت بنانے کا آسان طریقہ


Mutton Dum Pukht recipe in Urdu:-


اشیاء:

دمبہ چکی چربی۔۔۔۔۔۔۔ آدھا کلو

مٹن۔۔۔۔۔۔۔ ڈیڑھ کلو

آلو۔۔۔۔۔۔۔ 2عدد

ٹماٹر۔۔۔۔۔۔3عدد

پیاز۔۔۔۔۔۔۔ 2عدد

ہری مرچیں۔۔۔۔۔۔۔ 6-7عدد

لیموں۔۔۔۔۔۔۔ 1عدد بیج کے بغیر

ادرک۔۔۔۔۔۔۔ 50گرام

لہسن۔۔۔۔۔۔۔ 50گرام

نمک۔۔۔۔۔۔۔ حسبِ ذائقہ

کالی مرچ۔۔۔۔۔۔ حسبِ ذائقہ

پانی۔۔۔۔۔۔۔۔ 1اور آدھا کپ



ترکیب استعمال:

ایک مٹی کی ہانڈی میں دمبہ چکی چربی، مٹن، ٹماٹر، آلو، پیاز، ہری مرچیں، لیموں ، ادرک ،لہسن، نمک اور کالی مرچ ڈالیں۔اب اس میں پانی ڈال کر آٹے کے ساتھ چاروں سائیڈیں بند کر دیں اوردو گھنٹے کے لئے پکنے دیں۔پھر دو گھنٹے کے بعدبہت احتیاط سے آٹا اتاریں.  دم پخت تیار ہے اور سرو کریں۔



how-to-make-Dum-Pukht-recipe
how-to-make-Dum-Pukht-recipe 


 How to make Dum Pukht recipe:-


Items:

Fattening.. Half a kilo

Mutton... One and a half kilos

Potatoes... 2 digits

Tomatoes... - 3 pieces

Onion.... 2 digits

Green peppers.. 6-7 numbers

lime....... 1 seed without seeds

Ginger.... 50 grams

Garlic.... 50 grams

Salt.... According to taste

Black paper...... According to taste

Water........ 1 and a half cups

 


Usage:

In a clay pot, grate the fat, mutton, tomatoes, potatoes, onions, green peppers, lemons, ginger, garlic, salt and pepper.Now add water and cover all four sides with flour and let it cook for two hours.Then after two hours remove the dough very carefully.Ready to serve.


Dum Pukht Recipe | Traditional Dum Pukht | Eid Special | Mubashir Saddique | Village Food Secrets